Hvad er en transportkørestol?

Hvis du har læst lidt rundt her på hjemmesiden er du muligvis stødt på udtrykket ”transportkørestol”. Det er et fagterm, og derfor også et udtryk som nemt kan skabe forvirring.

En transportkørestol er imidlertid bare en helt almindelig kørestol – men som primært har til formål at fragte en person fra punkt A til B. Det kan f.eks. være i lufthavnen, hvor turen fra sikkerhedskontrollen til gaten er for lang til at man selv kan gå den, eller på en turist-attraktion, hvor der er langt fra indgangen hen til det man egentligt skal se.

Ved den slags behov vælger mange at købe den billigst mulige kørestol. De billige kørestole kan dog have nogle ulemper, da de ofte vejer forholdsvist meget, og sjældent har drivhjul, så kørestolsbrugeren selv kan drive kørestolen frem. Derfor er man afhængig af en ledsager til at skubbe kørestolen.

Er der tale om en kørestol der skal benyttes forholdsvist ofte bør man ofte lidt ekstra, så kørestolen er af tilstrækkeligt god kvalitet.

Hvornår skal man nøjes med en transportkørestol?

Om du skal vælge en lidt billigere kørestol hænger altså sammen med behovet. Dem der typisk køber en transportkørestol er f.eks.:

  • Sygehuse, hvor patienter skal køres fra stuen og ned til lægen
  • Taxachaufføren, som skal kunne køre passagerer ind til lægen eller sygehuset
  • Buschauffører
  • Private, som har brug for en kørestol af og til. Det kan f.eks. være et ægtepar, hvor den ene kun kan klare kortere gåture, og som derfor har behov for at kunne skifte til kørestol hvis kræfterne slipper op

Prisen for en transportkørestol ligger typisk på 1.500 – 3.000 kr. De billige kørestole har normalt en række kendetegn du skal være opmærksom på:

  • De er fremstillet i stål, og er derfor forholdsvist tunge
  • Baghjulene er ofte små, hvilket giver en dårlig kørekomfort udendørs
  • Der er et minimum af indstillingsmuligheder
  • Hjulene kan være af dårlig kvalitet

Vi anbefaler at du enten vælger at ofre de 3.000 kr. som en god kørestol koster, eller som alternativ holder øje med mulighederne for at gøre et godt køb på f.eks. DBA.

Ingen kommentarer

EFTERLAD ET SVAR